top of page

CLT

Cross laminated timber

A CLT (Cross Laminated Timber) egy előregyártott rétegelt-ragasztott fa tartószerkezet típus, mely számos előnnyel rendelkezik. A technológia még fiatal, a '90-es évek végén indult, azonban Ausztriában, Németországban, Skandináviában az elmúlt húsz évben már bevett építési móddá vált. Manapság már több-tíz emeletes házakat is építenek belőle. Hazánkban még frissnek számít, meggyőződésünk, hogy ezekben az években zajlik a módszer forradalma itthon.

Az alábbiakban bemutatjuk CLT projektjeinket és a témához kapcsolódó blogbejegyzéseinket, cikkeinket.

Legutóbbi projektünk -
CLT Ház a Tónál

Kedves építészeti fotós barátunknak, Jaksa Bálintnak és családjának terveztünk kompakt családi házat a Velencei-tó közelébe. Az épület formája kompakt, mérete optimális, a család igényeire szabva terveztük meg.

2.gif

A ház szerkezete CLT, azaz Cross Laminated Timber technológiával készült, azaz az épület falai réteges fa szerkezetűek, melyek egy osztrák gyárban készültek előregyártva, és azok a helyszínen 3 nap leforgása alatt kerültek a helyükre. A további szakipari munkák pedig 4 hónap leforgása alatt készülnek el.

 

Ebben a cikksorozatban végigkísérheted az építkezést, alapozástól a kész házig a Pyxis Nautica és a WOOD IS MORE közreműködésével.

További projektjeink

The best home

We create a creative living space based on your needs. We design your home with simple mass shaping and a little twist. Request a free consultation and let's discuss the details of your project!

Cikkek a témában

No posts published in this language yet
Once posts are published, you’ll see them here.
bottom of page